Paddenstoelensoep

Recepten > Soep > Paddenstoelensoep

Soep - Paddenstoelensoep

 paddenstoelensoep

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 1 ui
- 250 ml witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml crème fraîche
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 g paddestoelenmelange
- 2 theelepels verse tijm (of gedroogde)
- 500 ml kippenbouillon (of kruidenbouillon, van 1 tablet)

Materialen
- staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze:

Bereiden
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een speciaal zacht borsteltje (nooit wassen, want dan zuigen ze water op en dat komt de smaak niet ten goede). Snijd de paddenstoelen in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook en bak deze in een soeppan met de paddenstoelen 5 minuten zachtjes in de olie. Doe de tijm, wijn en bouillon erbij, breng opnieuw aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat de soep 5-7 minuten zachtjes doorkoken tot de paddenstoelen zacht zijn. Pureer de soep in de keukenmachine, blender of met de staafmixer. Doe de soep terug in de pan, meng met de crème fraîche en verwarm nog even goed. Breng op smaak met zout en peper en schep de soep in diepe borden of soepkommen. Lekker met sesamsoepstengels.

Beoordeel het paddenstoelensoep recept:

 (36 stemmen)

 
Tags: frans, soepen, koken met wijn, paddestoelensoep, knoflook, creme fraiche, paddenstoel, tijm, staafmixer, soep, voorgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


 paddenstoelensoep
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact