Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola

Recepten > Soep > Romige bloemkoolsoep met gorgonzola

Soep - Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola

6 romige bloemkoolsoep met gorgonzola

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 25 g boter
- 1 beker slagroom (125 ml)
- (versgeraspte) nootmuskaat
- 75 g Gorgonzola (blauwaderkaas)
- 750 ml groentebouillon (van tablet)
- 1/2 bloemkool of 1 zak panklare bloemkoolroosjes (350 g)

Materialen
- staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze:

Bereiden
Verwarm de bouillon. Smelt ondertussen de boter in een (soep)pan en bak hierin de bloemkool 5 min. op laag vuur; de roosjes mogen niet kleuren. Schenk de warme bouillon en de slagroom bij de bloemkool en breng het geheel aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan 10 min. zachtjes doorkoken, tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep en breng hem op smaak met nootmuskaat en (versgemalen witte) peper. Verdeel de soep over 4 diepe borden en verkruimel de Gorgonzola erboven.

Beoordeel het romige bloemkoolsoep met gorgonzola recept:

 (12 stemmen)

 
Tags: wereldkeuken, soepen, koken, bloemkool, bloemkoolsoep, gorgonzola, nootmuskaat, romig, bloemkoolroosjes, staafmixer, soep, voorgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


6 romige bloemkoolsoep met gorgonzola
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact