Romige preisoep met makreel

Recepten > Soep > Romige preisoep met makreel

Soep - Romige preisoep met makreel

6 romige preisoep met makreel

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 500 g prei
- 50 g boter
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 1 tuinkruidenbouillontablet
- 1 gerookte makreel (ca. 345 g)

Materialen
- staafmixer

Bereidingswijze:

Bereiden
Verwijder het donkergroene uiteinde en de stronk van de prei. Snijd de prei in de lengte doormidden en daarna in kleine stukken. Smelt de boter in een soeppan en bak de prei met de knoflook 15 min. op laag vuur. Voeg 750 ml water en de slagroom toe en breng aan de kook. Roer het bouillontablet erdoor en laat de soep op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Verwijder ondertussen het vel en de graten van de makreel en trek hem in grove stukken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in 4 diepe borden of kommen en verdeel de makreel erover.

Nabereiden
U kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar daarna afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep op de dag zelf op laag vuur. Voeg vlak voor het serveren de makreel toe.

Beoordeel het romige preisoep met makreel recept:

 (39 stemmen)

 
Tags: soepen, feestelijk, koken, kerst, makreel, vis, preisoep, prei, romig, slagroom, makreelfilet, staafmixer, soep, voorgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


6 romige preisoep met makreel
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact