Traditionele mosselsoep
  • Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Dit is een klassiek basisrecept dat dus heel wat ruimte laat voor variaties. In elke mosselschelp schuilt een ander kookidee...



Schrob en spoel de mosselen grondig en gooi de geopende mosselen weg. Giet ze in een ruime kookpan en giet de wijn er overheen. Doe het deksel op de pan en zet deze op een hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud ze een paar keer door elkaar.



Haal ongeveer de helft van de mosselen uit hun schelp. Hak de peterselie fijn, pel de tomaten en snij ze in stukken. Zeef het kookvocht van de mosselen en hou dit apart.



Bak de knoflook kort in de Bertolli Extra Vergine olijfolie in een pan en voeg er vervolgens de mosselen, tomaten, wat kookvocht en flink wat peper aan toe.



Kook nog 3 tot 4 minuten door en dien onmiddellijk op.



Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.


Tip:


Wil je het wat scherper, voeg dan een chilipepertje aan de saus toe. Wens je een heel andere smaak, voeg dan wat room of een eetlepel Pastis en enkele eetlepels water toe.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Bertolli

Door: ReceptenVandaag