Aardappelsoep met lentegroenten

Recepten > Soep > Aardappelsoep met lentegroenten

Soep - Aardappelsoep met lentegroenten

6 aardappelsoep met lentegroenten

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- zout
- peper
- 4 uien
- 2 raapjes
- 2 tomaten
- 2 wortelen
- 25 g kervel
- 4 preiwitten
- 1 kruidentuiltje
- 15 dl kippenbouillon
- 25 g boter (bakboter)
- 250 g spek (gezouten)
- 4 stengels bleekselderij
- 1 kg aardappelen (Bintje)

Bereidingswijze:

Het gezouten spek in dobbelsteentjes snijden. De ui, prei, wortelen, raap en de selderij in reepjes snijden. De geschilde aardappelen in kleine blokjes snijden.

Het spek met boter aanfruiten. De soepgroenten kort meestoven zonder te kleuren. Bevochtigen met de kippenbouillon. Op smaak brengen met peper en zout. Het kruidentuiltje bijvoegen.

Ondertussen de tomaten pellen, ontpitten en in stukjes snijden.

De soep laten koken op een matig vuur. Na een kwartier de aardappelblokjes bijvoegen en nog een tiental minuten laten koken (ervoor zorgen dat de ingredïenten niet platgekookt worden). Het kruidentuiltje verwijderen.

De soep in kommetjes scheppen en versieren met stukjes tomatenvlees en enkele blaadjes kervel.

Beoordeel het aardappelsoep met lentegroenten recept:

 (2 stemmen)

 
Tags: ui, raapjes, wortel, tomaat, prei, spek, aardappel, aardappelsoep, lente, lentegroenten, soep, voorgerecht, 4 persoons

Bron: De Vlaamse Keuken: 700 gerechten van eigen bodem van X

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


6 aardappelsoep met lentegroenten
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact