Recepten > Soep > Wortelsoep met kardemom

Soep - Wortelsoep met kardemom

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- olie
- zout
- peper
- 1 ui (grote)
- 1½ l bouillon
- 1 kg wortelen
- 2 el peterselie
- 6 kardemompeulen
- 1 sinaasappel, onbehandelde
- 1 tl harissa (of chilipasta)

Bereidingswijze:

1 Voorbereiding:
Snipper 1 ui.

Snij de wortels in plakjes.

Open 4 peultjes kardemom en haal de zaadjes eruit.

Rasp de schil van een sinaasappel en pers er het sap uit.

2
Fruit een gesnipperde ui in een beetje olie. Doe er de wortels in plakjes bij en stoof even mee. Blus met de bouillon.

Blussen Fruiten Stoven
3
Doe de kardemomzaadjes van 4 peultjes bij de soep. Voeg er harissa aan toe. Laat een kwartiertje koken.

Inkoken
4
Doe de sinaasappelschil en het sap bij de soep. Mix en breng op smaak met peper en zout. Meng de zaadjes van 2 extra kardemompeulen met 2 el gehakte peterselie en strooi dit in de soep.

Beoordeel het wortelsoep met kardemom recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: vegetarisch, europees, brunch, gezond, veggie, warm, winter, soep, voorgerecht, 4 persoons

Bron: Libelle Lekker

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact