Speculaastaart

Recepten > Taart > Speculaastaart

Taart - Speculaastaart

receptenvandaag speculaastaart

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 4 eetl. advocaat
- 200 g gepelde amandelen
- 150 g boter1 eetl. melk
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g witte basterdsuiker
- 1 zakje geschaafde amandelen
- 125 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetl. koekkruiden of speculaaskruiden

Bereidingswijze:

1. Meng het bakmeel, de lichtbruine basterdsuiker, de kruiden en de in blokjes verdeelde boter in de foodprocessor tot een kruimelig mengsel.
2. Voeg zoveel water toe als nodig (één of twee eetlepels) om er een samenhangend deeg van te maken. (Het deeg kan ook met de hand worden gemengd).
3. Verdeel het deeg in twee porties (circa tweederde en eenderde), vorm er afgeplatte ballen van en laat verpakt in plastic folie ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.
4. Maak intussen de amandelvulling.
5. Doe de amandelen met de witte basterdsuiker in de foodprocessor en laat draaien tot de amandelen fijngemalen zijn.
6. Voeg de advocaat toe en laat de machine nogmaals kort draaien tot het een samenhangend mengsel is.
7. Verwarm de oven voor op 160 graden.
8. Rol de grootste deegportie op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnee van circa 25 cm en bekleed daarmee de taartvorm.
9. Snijd de rand van het deeg gelijk met de rand van de vorm.
10. Vul de vorm met het amandelmengsel.
11. Rol de kleinste deegportie uit tot een ronde lap van 20 cm doorsnee en leg die op de vulling.
12. Druk de deegranden op elkaar.
13. Zet de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
14. Neem de taart uit de oven, bestrijk de bovenkant met de melk en bestrooi met de geschaafde amandelen.
15. Zet de taart nog circa 10 minuten terug in de oven, tot de amandelen beginnen te kleuren.
16. Laat de taart circa 10 minuten in de vorm afkoelen en verwijder daarna de rand.

Beoordeel het speculaastaart recept:

 (1 stem)

 
Tags: sinterklaas, advocaat, amandel, melk, bakmeel, basterdsuiker, amandel, basterdsuiker, koekkruiden, speculaaskruiden, speculaas, taart, overige, 8 persoons

Bron: Boodschappen

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


receptenvandaag speculaastaart
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact