Dadeltaart
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 9Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vierkant bakblik van 20 cm x 20 cm in met boter.
2. Verwarm de dadels met 175 ml kokend water en het zuiveringszout in een kleine steelpan, laat het ongeveer 5 minuten staan totdat de dadels zacht zijn.
3. Klop de boter en de kristalsuiker tot een luchtige massa.
4. Klop daarna het ei, de vanillesuiker en het dadelmengsel (dus de dadels met het water en het zuiveringszout) erdoorheen.
5. Spatel als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor.
6. Schenk het mengsel in het bakblik en bak de cake 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Je ziet wanneer de cake klaar is als de zijkant loslaat van het bakblik of totdat het stevig genoeg aanvoelt.
8. Garneer de taart eventueel met nog wat extra stukjes dadel.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Chicks love food

Door: ReceptenVandaag