Chocoladetaartje met walnotenkaramel
Ster Ster Ster Ster Ster (5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    De koekbodem:
  • De walnotenkaramel:
  • De chocoladevulling:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. De bodem: Neem een kom en kneed de bloem, boter, poedersuiker en snuf zout tot een kruimelig deeg (kan ook met de keukenmachine of mixer). Voeg nu het koude water toe en kneed/mix het zo kort mogelijk tot een deegbal.
3. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem. Verdeel het deeg in 10 balletjes en rol deze balletjes gelijkmatig uit en plaats ze in het vormpje. Snijd de overlappende stuken eventeel bij. Bekleed het deeg met een stukje bakpapier en vul dit met de hulpvulling (zoals bakbonen). Zo blijft de koekbodem mooi van vorm in de oven.
4. Zet de vormpjes nu voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze hierna weer uit de oven en verwijder het bakpapier en de hulpulling. Bak de vormpjes nu nog 15 minuten tot ze lichtbruin zijn en laat ze afkoelen.
5. Verlaag de oventemperatuur nu naar 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de walnoten hier op en zet ze 8 minuten in de oven.
6. Houd 20 tot 30 walnoten apart voor de versiering. Hak de rest van de walnoten grof en zet dit even apart.
7. De karamel: Neem een steelpannetje en smelt de boter hierin. Voeg nu de gecondenseerde melk en de suiker toe en blijf goed roeren tot de suiker is opgelost. Breng het geheel aan de kook en blijf roeren tot de karamel indikt. Dit kan 5 tot 10 minuten duren.
8. Voeg de grof gehakte walnoten toe aan de karamel en meng het goed. Verdeel de karamel nu over de taartbodempjes.
9. De chocoladevulling: smelt de boter met de chocolade au baîn-marie (in een hittebestendige kom op een pan met kokend water, zonder dat de kom het water raakt). Roer goed en laat het even afkoelen. Het moet wel vloeibaar blijven.
10. Sla ondertussen de slagroom stijf met de suiker. Wanneer het chocolademengsel is afgekoeld kun je de opgeklopte slagroom hier doorheen spatelen. Doe dit rustig zodat het geheel luchtig blijft.
11. Verdeel het chocoladeroommengsel nu over de taartbodempjes en versier met de walnoten. Zet de taartjes nu nog 1,5 uur in de koelkast om op te stijven voor je ze serveert.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Zoet

Door: ReceptenVandaag