Limburgse rijstevlaai
  • Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Voor het deeg:
  • voor de vulling:
  • voor decoratie:

  • Keukengerei
    Vlaaivorm of springvorm (28 cm)

    Oventemperatuur
    Elektrische oven: 180graden C
    Heteluchtoven: 170graden C
    Gasoven: stand 4

Bereidingswijze

1 Kneed met een mixer met deeghaken van de Witbroodmix, water, boter, vanillesuiker een soepel deeg.

2 Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats.

3 Druk het deeg gelijkmatig uit over de ingevette vlaaivorm en maak een opstaand randje van ca. 2 cm.

4 Doe de rijstepap in een kom en voeg slagroom, ei en mix voor banketbakkersroom toe.

5 Mix dit met een handgarde tot een egale vulling.

6 Verdeel de rijstvulling over de deegbodem.

7 Laat de vlaai even rusten.

8 Verwarm de oven voor.

9 Bak de Limburgse Rijstevlaai in ca. 30 minuten op het rooster in het midden van de oven goudbruin en gaar.

10 Laat de Limburgse Rijstevlaai op het rooster afkoelen.

11 Klop slagroom met vanillesuiker, slagroomversteviger en suiker op totdat de slagroom luchtig en stevig is.

12 Verdeel de slagroom over de Limburgse Rijstevlaai en decoreer de slagroom met Chocoflakes, chocoladevlokken of hagelslag.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: ReceptenVandaag