Kersenclafoutis met peperkoek

Recepten > Toetjes > Kersenclafoutis met peperkoek

Toetjes - Kersenclafoutis met peperkoek

eten recepten kersenclafoutis met peperkoek

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- zout
- 2 dl melk
- 3 eieren
- 30 g maïszetmeel
- 40 g fijne suiker
- 2 plakken peperkoek
- 750 g ingemaakte kersen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Laat de kersen goed uitlekken. Breng de melk aan de kook. Doe er de verkruimelde peperkoek bij. Laat lichtjes afkoelen en pureer met de staafmixer.
3. Klop de eieren los met het maïszetmeel en een snuifje zout. Leng aan met de melk en klop goed glad. Voeg er de suiker aan toe. Vermeng het met de peperkoekpuree.
4. Verdeel over vuurvaste kommetjes. Zet ze 35 tot 40 minuten in het midden van de warme oven.
5. Lekker met een glaasje kriekbier.

Beoordeel het kersenclafoutis met peperkoek recept:

 (1 stem)

 
Tags: zout, melk, ei, maïszetmeel, suiker, peperkoek, kersen, toetjes, voorgerecht, 4 persoons

Bron: KookJij

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


eten recepten kersenclafoutis met peperkoek
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact