Hemelse modder
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

    Voor de pure chocolademousse:

  • Voor de melkchocolademousse:

  • Voor de witte chocolademousse:

Bereidingswijze

1. Doe alle kleuren chocolade in een aparte kleine pan.
2. Smelt alle chocolade al roerend au bain-marie (of, af en toe omscheppend, in plastic bakjes in de magnetron op 1000 W).
3. Week gelatine 5 min in koud water.
4. Los de uitgeknepen gelatine op in warme brandy (voor de witte mousse Poire William en vanille, voor de melkchocolademousse Cointreau).
5. Klop het eigeel tot het stijf en wit is en klop het gelatinemengsel erdoor.
6. Meng de gesmolten chocolades door de eimengsels. Klop de slagroom stijf en meng de room door het chocolademengsels.
7. Zorg dat de mousse goed gemengd is en er egaal uitziet.
8. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Elle

Door: ReceptenVandaag