Frisse citrusmousse

Recepten > Toetjes > Frisse citrusmousse

Toetjes - Frisse citrusmousse

receptenvandaag_frisse_citrusmousse

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: nagerecht

Ingrediënten

- 150 ml slagroom
- 4 eetlepels suiker
- 100 gram Turkse yoghurt
- 1½ blaadje witte gelatine
- 75 ml sap en 2 eetlepels geraspte schil van bijv. grapefruit, sinaasappel of citroen

Bereidingswijze:

1. Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water.
2. Meng de yoghurt met 2 eetlepels suiker en de citrusrasp.
3. Breng het citrussap in een steelpan tegen de kook.
4. Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in het warme sap.
5. Laat 5 minuten afkoelen.
6. Klop met de mixer de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf.
7. Meng het gelatinesap door de yoghurt.
8. Spatel tot slot de slagroom luchtig door de yoghurt.
9. Schep het mengsel in 4 schaaltjes.
10. Zet de mousse 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.

Beoordeel het frisse citrusmousse recept:

 (2 stemmen)

 
Tags: slagroom, suiker, turkse yoghurt, gelatine, witte gelatine, citroen, sinaasappel, grapefruit, toetjes, nagerecht, 4 persoons

Bron: Delicious magazine

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


receptenvandaag_frisse_citrusmousse
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact