Nigella Lawson: Chocoladepudding
Ster Ster (1.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 2 - Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten


  • Voor de saus:

  • Extra benodigd:

Bereidingswijze

1. Kwast je hittebestendige kunststof puddingvorm in met boter (vergeet ook de binnenkant van het deksel niet). Zorg dat je voldoende kokend water in een pan (of stoompan) klaar hebt staan om de chocoladepudding te stomen.
2. Doe bloem en cacao in een keukenmachine en druk even op de pulseknop om eventuele klontjes kwijt te raken.
3. Doe er de rest van de puddingingredienten bij en druk nu iets langer op de pulseknop, tot alles gemengd is.
4. Schraap de wand van de kom schoon en druk nog drie keer op de knop.
5. Schraap het chocoladebeslag uit de kom in de voorbereide vorm.
6. Strijk het beslag glad (het komt maar tot halverwege de vorm) en doe het deksel erop.
7. Wikkel de vorm strak in folie, zodat er onmogelijk water in kan komen, en stoom de pudding in het kokende water in de pan of in een stoompan 1,5 uur (tegen die tijd zal de pudding tot ongeveer 4 cm onder het deksel gerezen zijn). Langer stomen komt de pudding niet ten goede.
8. Laat alle ingredienten voor de saus in een pan op laag vuur smelten. Roer zo nu en dan.
9. Zet de pan van het vuur en klop op het laatste moment alles nog een keer goed door elkaar, tot een gladde saus. De saus kun je op je gemak voor het eten maken. Warm hem vlak voordat je de pudding serveert op.
10. Haal de pudding wanneer hij klaar is voorzichtig uit de pan of stomer, verwijder het folie en maak het deksel open.
11. Leg een schaal op de vorm, draai beide om, zodat de pudding op de schaal terechtkomt, en schud de vorm los.
12. Giet wat hete saus over de chocoladepudding, zodat de bovenkant net bedekt is en saus in glanzende druppels langs de zijkant druipt.
13. Giet de rest van de saus in een sauskom en zet er een lepel in.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: kookboek Nigella's kerst van Nigella Lawson

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Nigella Lawson is een kok die voor haar recepten kookboeken heeft geschreven. Haar bestsellers zijn 'Nigella bijt' en 'Nigella Express' met de lekkerste recepten. Ze heeft ook televisieprogramma's en is daarmee wereldwijd bekend geworden. Ze staat er bekend om dat ze recepten graag kort houdt om zo ...

Lees Meer