Kerst Tiramisu

Recepten > Toetjes > Kerst tiramisu

Toetjes - Kerst Tiramisu

8 kerst tiramisu

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: nagerecht

Ingrediënten

- 3 eidooiers
- 150 ml marsala
- 150 ml slagroom
- 250 g mascarpone
- 4 eetlepels suiker
- 400 g ambachtelijke panettone (of brioche)
- 300 g gemengde mostarda veneta of die uit Cremona (bij de Italiaanse delicatessenzaak)

Bereidingswijze:

Klop het eigeel met de suiker tot een schuimige massa. Roer de mascarpone erdoorheen met 50 ml marsala en klop het tot een dikke room. Voeg dan de stijfgeslagen slagroom toe. Snijd de panettone in plakken van ongeveer 1½ cm dik. Bekleed de glazen met deze plakken, die u vervolgens besprenkelt met 50 ml met wat water aangelengde marsala. Besmeer de panettone met de helft van de mostarda. Houd een paar hele vruchtjes achter voor de garnering. Bedek het geheel met room, leg er een tweede laag panettone op, waar u 50 ml met wat water aangelengde marsala overheen sprenkelt. Leg daar weer een laag room op en garneer met de vruchtjes. Laat de tiramisu voor het opdienen minstens 2 uur koud worden in de koelkast.

Beoordeel het kerst tiramisu recept:

 (42 stemmen)

 
Tags: eidooiers, kerst, marsala, slagroom, mascarpone, suiker, panettone, toetjes, nagerecht, 8 persoons

Bron: dit tiramisu recept is afkomstig uit het kookboek 'Tiramisu', een uitgave van Uitgeverij Becht.

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


8 kerst tiramisu
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact