Nigella Lawson: croissant-pudding met karamel
Ster Ster Ster (3.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten


  • Benodigdheden:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe de stukken croissant in een kleine ovenschaal van ongeveer een halve liter.

Doe de suiker en 2 eetlepels water in een pannetje en schud het pannetje tot de suiker is opgelost. Zet het pannetje op matig tot hoog vuur. Laat het suikerwater karameliseren door het te laten inkoken tot het een mooi gouden kleurtje heeft; dit duurt 3 tot 5 minuten.

Zet de pan van het vuur en roer er eerst de room door - trek je niets aan van het gespetter en gesis - en dan de bourbon en de melk. Klop alles goed door elkaar en meng er dan, nog steeds kloppend, de eieren door. Giet dit mengsel direct over de stukken croissant in het schaaltje en laat het 10 minuten zo staan.

Zet het schaaltje 20 minuten in de voorverwarmde oven en reken erop dat het zwijmelen wordt.



Beoordeel het recept:

 (7 stemmen)



Bron: kookboek Nigella Express van Nigella Lawson. © Uitgeverij Contact

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Nigella Lawson is een kok die voor haar recepten kookboeken heeft geschreven. Haar bestsellers zijn 'Nigella bijt' en 'Nigella Express' met de lekkerste recepten. Ze heeft ook televisieprogramma's en is daarmee wereldwijd bekend geworden. Ze staat er bekend om dat ze recepten graag kort houdt om zo ...

Lees Meer

Reacties

  • Jokesk
    (03-12-2012)

    Heel lekker.
    De coissant zijjn ook goed te vervangen door wit brood.
    Zelf koop ik (of bak ik) ongesneden brood.
    Snij het brood in blokjes van ca. 2 x 2 cm.
    Zit je krap... vraag dan bij de bakker naar oud brood. Dat is ook heel goed te gebruiken en je proeft het verschil niet.