Nigella Lawson: croissant-pudding met karamel

Recepten > Toetjes > Nigella lawson: croissant-pudding met karamel

Toetjes - Nigella Lawson: croissant-pudding met karamel

8 nigella lawson: croissant-pudding met karamel

 

Aantal personen: 2
Bereidings tijd:
Menugang: nagerecht
Kok: Nigella Lawson

Ingrediënten

- 100 g suiker
- 175 ml slagroom
- 75 ml volle melk
- 2 eetlepels bourbon
- 2 eieren, losgeklopt
- 2 oudbakken croissants, in stukken gescheurd

Benodigdheden:
- kleine ovenschaal

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe de stukken croissant in een kleine ovenschaal van ongeveer een halve liter.

Doe de suiker en 2 eetlepels water in een pannetje en schud het pannetje tot de suiker is opgelost. Zet het pannetje op matig tot hoog vuur. Laat het suikerwater karameliseren door het te laten inkoken tot het een mooi gouden kleurtje heeft; dit duurt 3 tot 5 minuten.

Zet de pan van het vuur en roer er eerst de room door - trek je niets aan van het gespetter en gesis - en dan de bourbon en de melk. Klop alles goed door elkaar en meng er dan, nog steeds kloppend, de eieren door. Giet dit mengsel direct over de stukken croissant in het schaaltje en laat het 10 minuten zo staan.

Zet het schaaltje 20 minuten in de voorverwarmde oven en reken erop dat het zwijmelen wordt.

Beoordeel het nigella lawson: croissant-pudding met karamel recept:

 (5 stemmen)

 
Tags: suiker, slagroom, melk, bourbon, ei, croissants, toetjes, nagerecht, 2 persoons

Bron: kookboek Nigella Express van Nigella Lawson. © Uitgeverij Contact

Door:



Reacties

Jokesk op 03-12-2012:

Heel lekker.
De coissant zijjn ook goed te vervangen door wit brood.
Zelf koop ik (of bak ik) ongesneden brood.
Snij het brood in blokjes van ca. 2 x 2 cm.
Zit je krap... vraag dan bij de bakker naar oud brood. Dat is ook heel goed te gebruiken en je proeft het verschil niet.



8 nigella lawson: croissant-pudding met karamel
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact