Plumpudding

Recepten > Toetjes > Plumpudding

Toetjes - Plumpudding

8 plumpudding

 

Aantal personen: 10
Bereidings tijd:
Menugang: nagerecht

Ingrediënten

- 2 eieren
- 0.5 tl. zout
- 1 appel, zure
- 200 gr. krent
- 200 gr. paneermeel
- 75 gr. bloem
- 150 gr. bigarreau
- 50 gr. boter
- 200 gr. rozijn
- 1 dl. rum
- 3 el. stroop
- 1 tl. bakpoeder
- 1 tl. kaneel
- 50 gr. oranjesnipper
- 0.2 tl. nootmuskaat
- 1 tl. piment, gemalen
- 200 gr. rozijn, blanke
- 1.5 el. sinaasappelrasp
- 75 gr. amandel, geschaafde
- 0.5 tl. kruidnagels, gemalen
- 250 gr. basterdsuiker, bruine
- 100 gr. citroenrasp, in potje

Materialen
Wat keukenpapier, wat magnetronfolie, een mengkom, niet-metalen tulbandvorm met een inhoud van 2 liter, een klein kommetje en wat aluminiumfolie.

Bereidingswijze:

Let op want deze plumpudding moet 8 weken staan voordat er van gesmuld kan worden!

De rozijnen en de krenten goed wassen en met keukenpapier droogdeppen. De krenten, rozijnen, het paneermeel, de basterdsuiker, het amandelschaafsel, de citroenrasp, de sinaasappelrasp, bloem, bakpoeder, piment, kaneel, kruidnagel, het zout en de nootmuskaat in een grote mengkom doen en goed met elkaar vermengen. De bigarreaux en de oranjesnippers kleinsnijden. De appel schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Het kleingesneden gekonfijte en verse fruit door de droge ingrediënten schappen. De boter in een klein kommetje onafgedekt in circa 1 minuut op vol vermogen laten smelten en de eieren loskloppen. De boter, de eieren, de stroop en de rum of cognac aan het droge mengsel toevoegen en alles nog eens zeer goed doorscheppen. Het mengsel in de tulbandvorm overdoen, aandrukken en de bovenkant gladstrijken. De plumpudding afgedekt 35 tot 40 minuten op half vermogen verwarmen tot deze stevig is. De plumpudding laten afkoelen en afgedekt met aluminiumfolie op kamertemperatuur (niet in de koelkast!) 6 tot 8 weken bewaren. De plumpudding een keer per week met wat rum of cognac besprenkelen. De plumpudding warm serveren met vanillesaus of rumsaus. Reken voor het opwarmen van de plumpudding afgedekt circa 10 minuten op half vermogen.

Beoordeel het plumpudding recept:

 (2 stemmen)

 
Tags: kerst, pudding, bigarreau, nootmuskaat, piment, rozijn, amandel, kruidnagels, basterdsuiker, citroenrasp, krent, plum, toetjes, nagerecht, 10 persoons

Bron: ReceptenWeb.nl

Door:Reacties

Nog geen reacties..


8 plumpudding
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact