Broodpudding met peren en steranijs
  • Recipe Single Image
  • ToetjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Breng de room, de melk en de steranijs aan de kook. Zet het vuur onmiddellijk uit en laat het mengsel trekken en volledig afkoelen. Klop de eieren en de suiker in een kom door elkaar en voeg een snuf fijn zeezout toe. Voeg het roommengsel geleidelijk toe en klop tot een glad mengsel. Voeg de steranijs toe en dek de kom af met plasticfolie. Laat alles een nachtje in de koelkast trekken.

Zeef het mengsel de volgende dag door een fijne zeef boven een pan met dikke bodem. Roer op laag vuur met een pollepel, tot het mengsel indikt tot een lichte vla die net dik genoeg is om aan de achterkant van een pollepel te blijven hangen. Zeef de vla nogmaals en laat hem afkoelen. Verwarm de oven voor op 170 °C (gasstand 3). Besmeer de sneetjes brioche licht met boter. Halveer de peren en schep het klokhuis eruit. Leg de sneetjes brioche en de plakjes peer in een grote of vier kleine ovenschaaltjes. Schenk de vla erover en laat alles 20 minuten staan, zodat het brood de vla kan opnemen. Schep er indien nodig nog wat vla op. Zet de schaal of schaaltjes in een diepe braadslede en schenk er zo veel heet water bij dat het halverwege de zijkant van de schaal komt. Bak een grote pudding in 30-40 minuten en vier kleine puddinkjes samen in 20-25 minuten stevig. Haal de pudding uit de oven en bestrijk desgewenst het oppervlak ruimschoots met de ingekookte suikersiroop. Laat de broodpudding 5-10 minuten rusten. Serveer warm.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: kookboek Maze van Jason Atherton

Door: ReceptenVandaag