Chocoladefondue

Recepten > Toetjes > Chocoladefondue

Toetjes - Chocoladefondue

recept chocoladefondue

 

Aantal personen: 2
Bereidings tijd:
Menugang: nagerecht

Ingrediënten

- 100 ml slagroom
- 350 g chocolade, puur of melk
- 2 eetlepels amandellikeur

fruit om te dopen:
- aardbeien, grote exemplaren gehalveerd
- ananasstukjes (vers of uit blik)
- kersen
- ander fruit (appel of banaan), in stukjes of plakjes

Bereidingswijze:

1. Rangschik het gesneden fruit op een schaal.
2. Maak nu snel de chocoladefondue, anders verkleurt het verse fruit (bedruppel appel en peer nu liever niet met wat citroensap, want dat proef je).
2. Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook. Draai het vuur uit en laat de room iets afkoelen (chocolade smelt al bij lichaamstemperatuur en mag niet te warm worden).
3. Verbrokkel de chocolade erboven en roer goed door, zodat de chocolade smelt en een mooie smeuïge massa ontstaat.
4. Schenk de chocolademassa over in de chocoladefondueset en roer de likeur erdoor.
5. Houd de chocolade warm boven een waxinelichtje en zet de schaal fruit erbij op tafel.

Beoordeel het chocoladefondue recept:

 (4 stemmen)

 
Tags: slagroom, chocolade, amandellikeur, aardbei, ananas, kersen, appel, banaan, toetjes, nagerecht, 2 persoons

Bron: dit chocoladefo

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recept chocoladefondue
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact