Gesmoorde inktvisjes

Recepten > Vis > Gesmoorde inktvisjes

Vis - Gesmoorde inktvisjes

11 gesmoorde inktvisjes

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- zout
- aroma
- peper
- 1-2 eetlepels citroensap
- 600-800 gram kleine inktvis
- 2 geperste teentjes knoflook
- 2-3 middeldikke panklare preien
- eventueel 4-5 eetlepels droge wijn
- 5 eetlepels olijfolie of andere olie
- 150 gram fijn gesnipperde uien of sjalotjes

Bereidingswijze:

1. Trek de kop met tentakels van de inktvis los van het staartstuk. Snijd de tentakels af en was deze grondig onder stromend water. Verwijder de ingewanden en de slijmhuid. Neem de inktblaas weg. Keer het lichaam binnenstebuiten en was het goed.

2. Verwarm 3-4 eetlepels olie en fruit daarin de ui met knoflook goudgeel.

3. Snijd intussen van de prei het wortelgedeelte en de harde delen van de groene bladeren weg. Snijd de preien overdwars in smalle plakken. Snijd daarvan ringetjes en was de groente zeer goed. Smoor de groente met de ui mee.

4. Snijd de inktvissen in smalle repen of snijd de zak in ringen. Schep daardoor de groente. Druppel de rest van de olie en 1 theelepel aroma door de vis met groente. Laat de inhoud in de gesloten pan 1 - 1,5 uur sudderen tot de vis gaar is. Voeg, als dat nodig is, gedurende die tijd wat water of wijn toe om aanzetten aan de panbodem te voorkomen.

5. Breng het gare gerecht op smaak met citroensap, aroma, peper en zout en serveer het zo warm mogelijk.

Beoordeel het gesmoorde inktvisjes recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: inktvis, prei, droge wijn, sjalotjes, citroensap, vis, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: recepten.co

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


11 gesmoorde inktvisjes
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact