Poon met venkel
Ster Ster Ster Ster (3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Was de vissen en controleer of het zwarte vlies uit de buikholte is verdwenen. Zo niet verwijder dat dan met behulp van wat zout.

2. Was de venkelknol en snijd die overlangs door. Neem aangestoken plekjes en het harde voetstukje weg. Snijd er de groene blaadjes af en houd deze apart.

3. Bestrijk 2 of 4 stukken aluminiumfolie aan de meest glanzende zijde met olie. Verwarm de oven voor.

4. Snijd de halve knol in dunne plakken en maak daarvan smalle repen. Leg die in de buikholte van de vissen.

5. Bestrooi de ven kei reepjes met wat peperen zout. Druppel er wat citroensap op en sla de vissen om de vulling dicht.

6. Leg op elk stuk geolied folie een vis en vouw hetfolie tamelijk ruim rond de vissen zeer goed dicht.

7. Leg de pakketjes vis in de braadslede. Giet rondom de vis 1 centimeter hoog warm water in de braadslede en schuif die in het midden van de oven - of verwarm de grill voor en leg de pakketjes op enige afstand van elkaar op het roosteren schuif dat niet te dicht onder de grill. Laat het visvlees in de oven in 15-20 minuten gaar worden of in 12-15 minuten onder de grill.

8. Serveer de poon in de ongeopende pakketjes of knip die in de keuken overlangs open en serveer de citroenpartjes erbij. Garneer desgewenst met het intussen opgedroogde venkelgroen.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: recepten.co

Door: ReceptenVandaag