Spaanse mosselen uit de wok

Recepten > Vis > Spaanse mosselen uit de wok

Vis - Spaanse mosselen uit de wok

Spaanse mosselen uit de wok

 

Aantal personen: 2
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 ui
- 1 rode peper
- 3 takjes tijm
- 2 kilo mosselen
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 dl medium dry sherry
- ½ blik tomaatstukjes (à 400 g)

Bereidingswijze:

Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven staan weg.

Pel de ui en de tenen knoflook. Snijd de ui in dunne partjes en de knoflook in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes.

Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Ris de tijm van de takjes en schep ze erdoor.

Leg de mosselen in de pan en schep alles voorzichtig om. Sprenkel de sherry erover en schep de tomaatstukjes erdoor. Roerbak de mosselen op hoog vuur 6-8 minuten tot ze allemaal open staan.

Beoordeel het spaanse mosselen uit de wok recept:

 (32 stemmen)

 
Tags: spaans, tijm, mossel, knoflook, dry sherry, tomaat, mosselen, ui, rode peper, wok, vis, hoofdgerecht, 2 persoons

Bron: ReceptenVandaag



Reacties

Nog geen reacties..


Spaanse mosselen uit de wok
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact