Gekookte mosselen met Riesling en roomsaus
Ster Ster Ster (3.1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • 15Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

    Voor de mosselen:

  • Voor de saus:

Bereidingswijze

Voor de saus:
Snipper het sjalotje en fruit het in de boter. Roer de bloem erdoor
en laat het mengsel 1 minuut onder voortdurend omscheppen
garen. Giet de visbouillon en room erbij en roer tot de saus kookt
en bindt. laat ca. 5 minuten zachtjes koken en voeg de mosterd
toe. Voeg bouillon toe als de saus te dik wordt.


Voor de mosselen:
Spoel de mosselen. loop ze even na en verwijder eventuele
kapotte mosselen.
Snijd de prei en ui in dunne ringen. Snijd de bleekselderij in
plakjes en hak de peterselie. Doe dit samen met een glas Riesling
in een grote pan. Vul de pan voor maximaal driekwart met
mosselen en volg vanaf hier de bereidingsinstructie van het recept
op pagina 9. Serveer met de warme roomsaus, franse frietjes of
stokbrood en een fl es gekoelde Riesling d’Alsace.



Beoordeel het recept:

 (23 stemmen)



Door: ReceptenVandaag