Recepten > Vis > Italiaanse scampis

Vis - Italiaanse scampis

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- zout
- boter
- peper
- 200 ml room
- 32 scampi's
- 1 doosje rucola
- 250 ml witte wijn
- 4 stukjes citroen
- 2 el tomatenpuree
- 1 blokje groentebouillon
- 1 teentje knoflook (gehakt)
- 2 el peterselie (gesnipperd)
- 6 sneetjes ham (Italiaanse, dun gesneden)

Bereidingswijze:

1
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Snij de ham in reepjes en omwikkel er de scampi’s mee. Bak ze samen met de knoflook in boter. Blus met de wijn en laat wat inkoken. Schep de scampi’s uit de pan en hou ze warm.

2
Doe de room, de tomatenpuree en het bouillonblokje in de pan. Laat even inkoken. Breng op smaak met cayennepeper en schep er de peterselie door.

3
Verdeel de scampi’s over de borden en nappeer ze met de saus. Leg er een handjevol rucola bij en een partje citroen. Bestrooi met wat extra peterselie.

Beoordeel het italiaanse scampis recept:

 (19 stemmen)

 
Tags: kerst, feestelijk, snel klaar, warm, italiaans, scampi, ham, witte wijn, knoflook, rucola, vis, voorgerecht, 4 persoons

Bron: Libelle Lekker

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact