Recepten > Vis > Zalmbonbon met verse krabsla

Vis - Zalmbonbon met verse krabsla

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- zout
- peper
- room, zure
- citroensap
- balsamicoazijn
- 4 takjes dille
- 1 ei (hardgekookt)
- ½ komkommer (in dunne plakjes)
- mayonaise (liefst zelfgemaakt)
- 1 kingkrab, blikje (van goede kwaliteit)
- 4 plakjes zalm, verse (gemarineerd met dille, kant-en-klaar)

Bereidingswijze:

1
Laat de krab uitlekken. Prak ze met een vork.

Prak het eigeel met een vork en snij het wit in kleine blokjes.

Snij de komkommer in dunne plakjes.

2
Meng
eiwit en eigeel met de krab en wat
mayonaise. Breng op smaak met
citroensap, peper en zout.

3
Leg de plakjes zalm open en schep er een lepel krabsla op. Neem de randen samen en draai eraan, zodat de zalm een bonbon vormt.

4
Schik wat plakjes komkommer op vier bordjes en leg er telkens een zalmbonbon op, met de sluiting naar onderen. Werk af met dille, zure room en enkele druppeltjes balsamicoazijn.

Beoordeel het zalmbonbon met verse krabsla recept:

 (12 stemmen)

 
Tags: feestelijk, kerst, europees, zalm, krab, dille, komkommer, mayonaise, kingkrab, citroensap, vis, voorgerecht, 4 persoons

Bron: Libelle Lekker

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact