Gebakken koolvis met groente-ratatouille en aardappelpuree

Recepten > Vis > Gebakken koolvis met groente-ratatouille en aardappelpuree

Vis - Gebakken koolvis met groente-ratatouille en aardappelpuree

Eten Recept Vis Gebakken koolvis groente ratatouille aardappelpuree

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 ui
- bloem
- 4 tomaten
- 1 courgette
- 1 el oregano
- peper en zout
- 1 kuipje knoflookboter
- 4 koolvisfilets of kabeljauw
- 700 g aardappelen, voorgeschild en voorgekookt
- 3 el zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen in een ruime hoeveelheid water met wat zout in ca. 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Meng knoflookboter erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Snijd de courgette en tomaten in blokjes.



Snijd de ui door de helft en dan in vieren. Bak de ui en de courgette in een koekenpan en doe op het laatst de tomaten erbij. Breng de ratatouille goed op smaak met oregano, peper en zout. Bestrooi de koolvis aan beide zijden met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze in ruim olie mooi bruin en gaar. Verdeel de puree over de borden, schep de ratatouille erop en leg de gebakken vis hierop.

Beoordeel het gebakken koolvis met groente-ratatouille en aardappelpuree recept:

 (46 stemmen)

 
Tags: vis, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Boursin

Door:



Reacties

Gretha op 09-08-2014:

heerlijk



Eten Recept Vis Gebakken koolvis groente ratatouille aardappelpuree
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact