Hollandse garnalen, bisque van garnalen, bintjesaardappel, spitskool en pijnboompitjes

Recepten > Vis > Hollandse garnalen, bisque van garnalen, bintjesaardappel, spitskool en pijnboompitjes

Vis - Hollandse garnalen, bisque van garnalen, bintjesaardappel, spitskool en pijnboompitjes

recepten vandaag Hollandse garnalen, bisque van garnalen, bintjesaardappel, spitskool en pijnboompitjes 1308

 

Aantal personen:
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- nootmuskaat
- 1 spitskool
- peper en zout
- klontje boter
- 100 g pijnboompitjes
- 250 g Hollandse garnalen (ongepeld)

Voor de bisque:
- 200 g ui
- 1 selderij
- 200 g wortel
- 2 dl witte wijn
- 1 scheut cognac
- 3 el tomatenpuree
- 1 kg garnaalkoppen

Voor de espuma:
- 500 g melk
- 400 g slagroom
- 300 g bintjesaardappel

Bereidingswijze:

1. Pel de Hollandse garnalen en bewaar de koppen voor de bisque te maken.
2. Versnij de spitskool zeer fijn, kook kort in gezouten water, stoof op het moment aan met een klontje boter en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
3. Maak een bisque met de ingrediënten.
4. Kook voor de espuma de bintjesaardappelen in de melk, kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
5. Mix het geheel fijn en giet af in een puntzeef.
6. Meng dit vocht met de slagroom en bewaar in de espumafles.
7. Maal de pijnboompitjes zeer fijn tot een crumble.
8. Dresseer het bord. Werk
af met gefrituurde schijfjes van bintjesaardappel.

Beoordeel het hollandse garnalen, bisque van garnalen, bintjesaardappel, spitskool en pijnboompitjes recept:

 (2 stemmen)

 
Tags: garnalen, spitskool, pijnboompit, selderij, wortel, ui, wijn, tomatenpuree, slagroom, vis, voorgerecht, persoons

Bron: Visrecepten.nl

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten vandaag Hollandse garnalen, bisque van garnalen, bintjesaardappel, spitskool en pijnboompitjes 1308
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact