Risotto met vis en garnalen

Recepten > Vis > Risotto met vis en garnalen

Vis - Risotto met vis en garnalen

recepten_vandaag_risotto_met_vis_en_garnalen

 

Aantal personen: 2
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- ½ tl saffraandraadjes
- 450 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
- 2 el olijfolie
- 100 g gepelde rauwe garnalen
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 vleestomaat, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes
- 150 g risottorijst
- 150 g stevige witvisfilet, in stukken
- 150 g doperwten (diepvries)

Bereidingswijze:

1. Week de saffraandraadjes in de kippenbouillon.
2. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen met de ui en de knoflook ± 3 minuten op middelhoog vuur.
3. Voeg de tomaatblokjes toe, bak ze ± 2 minuten mee en voeg de rijst toe.
3. Bak de rijst tot ze heet is en schenk de bouillon met de saffraandraadjes in de pan. Roer alles goed door, draai het vuur op de laagste stand (een warmhoudplaatje op een lage pit is ideaal) en leg een deksel op de pan. Roer de rijst een aantal keren door.
4. Voeg na ± 10 minuten de vis en doperwten toe en roer ze door de rijst. Leg het deksel weer op de pan en houd de pan nog ± 10 minuten op zeer laag vuur tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen en gaar is.

Beoordeel het risotto met vis en garnalen recept:

 (10 stemmen)

 
Tags: saffraandraadjes, kippenbouiilon, garnalen, ui, knoflook, vleestomaat, risottorijst, witvisfilet, doperwten, vis, hoofdgerecht, 2 persoons

Bron: Delicious magazine

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_risotto_met_vis_en_garnalen
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact