Sushi in een glaasje

Recepten > Vis > Sushi in een glaasje

Vis - Sushi in een glaasje

recepten_vandaag_sushi_in_een_glaasje

 

Aantal personen: 3-4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- wasabi
- sojasaus
- 1 tl zout
- 120 g zalm
- 120 g tonijn
- 2 dl rijstazijn
- 6 velletjes nori
- 1 el fijne kristalsuiker
- 2 ronde glaasjes met rijst
- ingemaakte gember naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst in 2½ glas water totdat het water is opgenomen.
2. Meng de azijn, suiker en zout in een pan en verwarm langzaam zodat de suiker oplost. Schenk het azijnmengsel op de rijst, meng het er voorzichtig doorheen en laat lauw worden.
3. Snij tonijn en zalm in kleine, niet te dikke reepjes en zet koel weg.
4. Leg een vel aluminiumfolie op tafel, maak de nori vochtig en stapel ze, met de gladde kant naar beneden, op elkaar.
5. Teken met behulp van een rond glaasje met een scherp mesje de contouren van twee cirkels en knip ze uit.
6. Vul de glaasjes met afwisselend schijfjes nori, rijst (goed aangedrukt), zalm en tonijn.
7. Zet het tot het opdienen koel weg.
8. Geef er sojasaus, wasabi en/of ingemaakte gember bij.

Beoordeel het sushi in een glaasje recept:

 (6 stemmen)

 
Tags: wasabi, zalm, tonijn, rijstazijn, nori, suiker, rijst, gember, japan, vis, voorgerecht, 3-4 persoons

Bron: Kookjij

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_sushi_in_een_glaasje
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact