Empanada met tonijn
Ster Ster Ster (3.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak tot ze zacht worden. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en zout naar smaak toe. Roer door, doe een deksel op de pan en laat 10 minuten koken.

3. Roer de tonijn en hardgekookt ei erdoor. Haal van het vuur en zet apart.

4. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg 1 groot vel deeg op de bakplaat. Prik het deeg overal licht in met een vork. Schep het tonijnmengsel erover in een rechthoekige vorm, hou ongeveer 4-5 cm van de randen vrij. Vouw de randen over de vulling.

5. Prik de tweede lap deeg ook in en leg dit over de vulling. Snij de zijkanten bij en druk aan om het deeg goed dicht te maken. Je kunt de afgesneden restjes deeg gebruiken om mooie decoraties aan te brengen op de empanada. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei.

6. Bak de empenada in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen voor je het serveert.



Beoordeel het recept:

 (10 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: ReceptenVandaag