Kabeljauw met zoetzure saus

Recepten > Vis > Kabeljauw met zoetzure saus

Vis - Kabeljauw met zoetzure saus

receptenvandaag_kabeljauw_met_zoetzure_saus

 

Aantal personen: 1
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 ui
- zout
- 1 mango
- 6 el olie
- 2 el bloem
- 1 groene peper
- 1 stengel sereh
- 2 tl chilipoeder
- 2 el azijn, mild
- 3 cm gemberwortel
- 2 teentjes knoflook
- 500 g kabeljauwfilet
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 blikje tomatenpuree (35 g)
- 1 tl trassi (gedroogde garnalenpasta)

Bereidingswijze:

1. Ui en knoflook pellen en snipperen. Uit peper zaadlijsten verwijderen en peper in stukjes snijden. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel halveren. Mango langs pit lossnijden en schillen, vruchtvlees in blokjes snijden. Gember schillen en raspen.
2. In sauspan 2 el olie verhitten en ui, knoflook en peper 1 minuut zachtjes bakken.
3. Gember, chilipoeder en trassi toevoegen en 1 minuut meebakken.
4. Tomatenpuree erdoor roeren en 1 minuut meebakken.
5. Azijn, suiker en 2 dl water toevoegen en gladroeren.
6. Mango in saus doen en saus 5-10 minuten zachtjes koken. Met zout op smaak brengen.
7. Intussen vis met zout bestrooien en door bloem wentelen.
8. Rest van olie verhitten en vis in ca. 4 minuten lichtbruin en gaar bakken. Halverwege keren.
9. Sereh uit saus verwijderen.
10. Beetje saus over vis scheppen. Lekker met boontjes!

Beoordeel het kabeljauw met zoetzure saus recept:

 (19 stemmen)

 
Tags: ui, zout, mango, olie, bloem, peper, sereh, chilipoeder, azijn, gemberwortel, knoflook, kabeljauwfilet, basterdsuiker, suiker, tomatenpuree, trassi, vis, hoofdgerecht, 1 persoons

Bron: Culy

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


receptenvandaag_kabeljauw_met_zoetzure_saus
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact