Gegratineerde kreeft

Recepten > Vis > Gegratineerde kreeft

Vis - Gegratineerde kreeft

gegratineerde-kreeft-recepten-vandaag

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 1 citroen, schoongeboend
- 2 tenen knoflook, geperst
- 12 el olijfolie extra vierge
- 8 el Parmezaanse kaas, geraspt
- 4 kreeften* (diepvries), ontdooid

Bereidingswijze:

1. Zet de grill van de oven op de hoogste stand.
2. Leg de eerste kreeft verticaal met de kop van je af op zijn buik op een grote plank. Neem een groot, scherp mes en zet het puntje van het mes in het kuiltje bovenop de kop, tussen de ogen, zodat het mes grip heeft. Snijd de kreeft 1 keer in de lengte doormidden. Snijd de overige kreeften op dezelfde manier doormidden. Verwijder het darmkanaal, spoel de kreefthelften af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Verwijder met een hakmes de bovenste helft van de schaal van de scharen.
2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de olie met 1 el citroenrasp, 1 el citroensap, de kaas en de knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe.
3. Leg de kreeften met de open kant naar boven op een bakplaat. Verdeel de dressing over de kreeften en zet ze 6-7 min. bovenin de oven, maar niet direct onder de grill. Serveer direct.

Beoordeel het gegratineerde kreeft recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: vis, familie kerstdiner, diner voor 8, oud en nieuw, kinderrecepten, feestelijk, kerst, vis, voorgerecht, 8 persoons

Bron: albert heijn

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


gegratineerde-kreeft-recepten-vandaag
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact