Oosterse vispakketjes uit de oven
Ster Ster Ster Ster (3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Pel de knoflook en hak deze samen met de rode peper fijn. Schil het stuk gember en rasp het fijn boven het knoflook/rode peper mengsel. Doe dit in een diep bord en vermeng het met 4 eetlepels sojasaus. Wentel de tilapia filets aan beide zijdes door de marinade en laat de filets een minuut of 10 marineren.
2. Snijd het wit van de bosuitjes in luciferdunne reepjes en meng ze door de wortel julienne. Voeg hier 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel sesamolie aan toe en roer goed door. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes en bewaar deze.
3. Was de courgette en snij deze in dunne ronde plakken.
4. Spreid 2 lange stukken aluminiumfolie uit en verdeel het wortel-bosuimengsel over het midden. Leg hier een stuk of 6 courgetteplakjes bovenop. Daarop komen de tilapia filets te liggen. Sprenkel hier de overgebleven marinade overheen voor een heerlijke saus. Strooi hier als laatste de groene uiringetjes over en druppel er wat goede olijfolie op.
5. Vouw de folie rond de vis dicht tot pakketjes en zet ze in een voorverwarmde oven van 200gr. Na 20 minuten geuren ze heerlijk en is de vis gaar. Zet de pakketjes op borden en vouw ze open.



Beoordeel het recept:

 (17 stemmen)



Bron: Francesca kookt

Door: ReceptenVandaag