Lentezalm met basilicum aardappels
Ster Ster Ster Ster (4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Schil de aardappels en verwarm de oven voor op 200gr.
2. Neem een platte ovenschaal en leg hier de zalmfilets in. Besprenkel ze met olijfolie en strooi er peper, zout, venkelzaad en paprikapoeder over.
3. Hak de peterselie en dille fijn. Smeer de zalm helemaal in met deze kruiden zodat ze volledig bedekt zijn. Snijd de citroen door midden en leg de 2 helften in de ovenschaal erbij. Laat dit een kwartiertje staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
4. Zet in de tussentijd de aardappels op in water met een flinke snuf zout en laat deze ongeveer 15 minuten koken totdat ze gaar en zacht zijn (test het door een vork erin te prikken). Giet de aardappels af en laat iets afkoelen.
5. De zalm zet je na het marineren voor 20 minuten in de oven.
6. Haal de blaadjes van de basilicum af en hak deze grof samen met de knoflook. Doe dit samen met een snuf zout en 2el mayonaise in de keukenmachine. Even kort pulseren totdat het wat fijner gehakt is. Er mogen nog wel wat grove stukken basilicum in zitten. Als je een vijzel hebt, kun je dit ook hiermee doen. Roer hierna de overige mayonaise erdoor en zet apart.
7. Als de aardappels een beetje zijn afgekoeld, snijd je ze in dikke plakken. Doe ze in een schaal en meng de basilicum mayonaise erdoor.
8. Voor het serveren leg je wat veldsla en basilicum aardappels op een bord. Dit mag best een beetje rommelig. Leg hier een stuk zalm op en knijp een beetje sap van de oven citroenen erover.



Beoordeel het recept:

 (17 stemmen)



Bron: Francesca kookt

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer