Gegrilde tonijn met een peperkorstje en rostipunten
Ster Ster Ster (3.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten


  • Materialen

Bereidingswijze

Voorbereiden
Aardappels schillen en wassen. Aardappels op (blok)rasp grof raspen. Aardappelrasp in zeef met koud water afspoelen. Goed laten uitlekken, vocht eruitdrukken en rasp droogdeppen. Blaadjes van tijm, zout en peper erdoor mengen. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten. Aardappelrasp gelijkmatig over bodem van pan strooien en met spatel platdrukken, zodat grofmazige koek (= rosti) ontstaat. Rosti bakken tot onderzijde goudbruin is. Deksel op pan leggen en samen voorzichtig keren. Rosti in pan laten terugglijden en andere kant goudbruin bakken. Eventueel meer olie toevoegen. Rosti op platte schaal met keukenpapier laten glijden. Tot gebruik op koele plek (maar niet in koelkast) zetten.

Bereiden
Tonijnsteaks op kamertemperatuur laten komen. Sjalot in azijn marineren. In vijzel peperkorrels grof stampen (of peperkorrels in theedoek wikkelen en met deegroller pletten). Tonijnsteaks bestrijken met 1 el olie, bestrooien met zout en geplette peper. Peper stevig in vis drukken. In kom veldsla omscheppen met sjalot in azijn, 1/2 el olie, zout en peper. Zelfde koekenpan verhitten en rosti nu zonder olie op matig vuur weer warm en krokant laten worden. Grillpan verhitten en tonijnsteaks in 4-5 min. rondom bruin en vanbinnen rose bakken. Rosti op snijplank laten glijden en met scherp glad mes in smalle punten snijden. Tonijn, rosti en veldsla over vier grote, warme borden verdelen.



Beoordeel het recept:

 (18 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: ReceptenVandaag