Jamie Oliver: frittata van garnalen en peterselie

Recepten > Vis > Jamie oliver: frittata van garnalen en peterselie

Vis - Jamie Oliver: frittata van garnalen en peterselie

11 jamie oliver: frittata van garnalen en peterselie

 

Aantal personen: 2
Bereidings tijd:
Menugang: overige
Kok: Jamie Oliver

Ingrediënten

- olijfolie
- het sap van ¼ citroen
- een flinke klont boter
- 180 g verse, gepelde garnalen
- ½ gedroogde rode Spaanse peper
- de geraspte schil van 1 citroen
- 6 grote eieren, liefst biologisch
- een handvol verse peterselieblaadjes, fijngehakt
- 1 opgehoopte eetlepel van het stuk geraspte Parmezaanse kaas




Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 °C / gasovenstand 7. Klop in een kom de eieren met een snufje zout en peper los en doe er de peterselie, citroenschil, citroensap en Parmezaanse kaas bij. Hak de helft van de garnalen in grove stukjes, laat de rest heel en gooi alles in de kom.

Verhit de boter met een flinke scheut olijfolie in een kleine, zware, ovenvaste pan met antiaanbaklaag en schenk het eiermengsel erin. Zet het mengsel op matig vuur, roer het gedurende 1 minuut langzaam door elkaar en zet de pan daarna in de oven. (Je krijgt vaak frittata's die heel goed doorbakken zijn, maar ik zet ze liever iets korter in de hete oven, zodat ze bovenop een beetje kleur hebben en van binnen wel gestold, maar nog niet door en door gaar zijn.) Bak de frittata 4 tot 5 minuten, tot hij goudkleurig begint te worden - hij zal een beetje rijzen, zodat hij heerlijk luchtig wordt.

Strooi de Spaanse peper erover en schuif hem op een bord. Serveer de frittata met een eenvoudige rucolasalade, lekker brood en een glas goede wijn. Heerlijk.

Beoordeel het jamie oliver: frittata van garnalen en peterselie recept:

 (14 stemmen)

 
Tags: italiaans, garnaal, ie, frittata, peterselie, vis, overige, 2 persoons

Bron: kookboek Jamie's Italië van Jamie Oliver. © Kosmos Uitgevers

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


11 jamie oliver: frittata van garnalen en peterselie
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact