Geroosterde forel met salsa verde

Recepten > Vis > Geroosterde forel met salsa verde

Vis - Geroosterde forel met salsa verde

11 geroosterde forel met salsa verde

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 4 forellen
- 15 g verse tijm
- 1/2 citroen, geperst
- 15 g verse basilicum
- 30 g verse peterselie
- 125 ml olijfolie, mild
- 1 eetlepel witte-wijnazijn
- 2 theelepels mosterd, pittig
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt

Materialen
- staafmixer of keukenmachine
- visklemmen
- barbecue

Bereidingswijze:

Bereiden
Met staafmixer of in keukenmachine knoflook, basilicum, peterselie, mosterd, azijn en 100 ml olijfolie tot gladde saus mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Met scherp mes beide zijden van forellen enkele malen inkerven. Buitenkanten en buikholten van forellen inwrijven met rest van olijfolie en citroensap, 1/2 tl zout en peper over vissen strooien. Tijm in 4 gelijke porties verdelen en takjes in buikholten van forellen stoppen. Forellen in visklemmen in ca. 10 min. op barbecue gaarroosteren; halverwege omdraaien. Serveren met saus salsa verde.

Beoordeel het geroosterde forel met salsa verde recept:

 (7 stemmen)

 
Tags: wereldkeuken, barbecue, grillen, forel, salsa, tijm, basilicum, peterselie, mosterd, knoflook, vis, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


11 geroosterde forel met salsa verde
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact