Mosselhapje

Recepten > Vis > Mosselhapje

Vis - Mosselhapje

11 mosselhapje

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 1 tl kerriepoeder
- 1 pakje bacon (plakjes, 100 g)
- 1 kg verse Zeeuwse mosselen (bak 2 kg)
- 1 bakje verse bieslook (25 g), fijngesneden
- 2 el mosterdmayonaise (dijonaise, potje a 210 g)

Materialen
- cocktailprikkers

Bereidingswijze:

Bereiden
Was de mosselen onder een stromende kraan; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Neem de mosselen uit de schelpen. Snijd de plakjes bacon doormidden. Roer de kerriepoeder door de dijonaise, breng op smaak met (versgemalen) peper en bestrijk de mosselen ermee. Wikkel om elke mossel een plakje bacon en zet vast met een cocktailprikker. Verhit een pan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de baconmosselen aan alle kanten krokant en bruin. Schep ze in een schaal en bestrooi ze met bieslook.

Beoordeel het mosselhapje recept:

 (9 stemmen)

 
Tags: hollands, kinderrecepten, bakken, kerrie, mossel, hapjes, bieslook, vis, bijgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


11 mosselhapje
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact