Kabeljauwhaasje met coquilles

Recepten > Vis > Kabeljauwhaasje met coquilles

Vis - Kabeljauwhaasje met coquilles

11 kabeljauwhaasje met coquilles

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 2 eetlepels bloem
- 1 citroen, geperst
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 ml droge witte wijn
- 200 ml visfond (pot 380 ml)
- 250 g boter, in blokjes gesneden
- 4 eetlepels bieslook, fijngesneden
- 4 x 250 g kabeljauwhaasjes, in 8 stukken
- 2 x 12 sint-jakobsschelpen (2 zakken a 300 g, diepvries)

Materialen
- grillpan

Bereidingswijze:

Bereiden
Schenk de visfond en de witte wijn in een pan. Breng aan de kook en laat in ca. 10 min. op hoog vuur tot een derde inkoken. Dep de stukken kabeljauw en de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Schep 2 el bloem in een bord en wentel de kabeljauw erdoor. Verhit 50 g boter en bak de kabeljauw 5 min. Keer halverwege. Verhit de grillpan. Bestrijk de sint-jakobsschelpen met de olie en gril ze in 3 min. gaar; keer halverwege. Voeg ze toe aan de vis en draai het vuur uit. Bedek met een deksel of aluminiumfolie. Breng de saus weer aan de kook en voeg de rest van de boter toe. Haal de pan van het vuur en mix met een garde tot een romige saus. Roer de bieslook erdoor en breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Verdeel de kabeljauw en de sint-jakobsschelpen over 8 borden en schenk de saus erover.

Beoordeel het kabeljauwhaasje met coquilles recept:

 (27 stemmen)

 
Tags: feestelijk, grillen, kabeljauw, coquilles, witte wijn, jakobsschelpen, bieslook, vis, hoofdgerecht, 8 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


11 kabeljauwhaasje met coquilles
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact