Gegrilde tonijn met balsamicoazijn

Recepten > Vis > Gegrilde tonijn met balsamicoazijn

Vis - Gegrilde tonijn met balsamicoazijn

11 gegrilde tonijn met balsamicoazijn

 

Aantal personen:
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 grote teen knoflook
- 200 g gemengde groene sla
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 stuk verse tonijn (ca. 400 g en 4 cm dik)
- 1 eetlepel Bertolli Aceto Balsamico di Modena

Bereidingswijze:

Schenk de olijfolie in een diep bord en pers de teen knoflook erboven uit. Roer de balsamicoazijn erdoor. Wentel het stuk tonijn door dit mengsel en laat de vis ongeveer 10 minuten marineren. Keer het stuk tonijn regelmatig.

Verdeel ondertussen de sla over vier borden. Verhit een grillpan en rooster hierin de tonijn in 6-8 minuten aan beide kanten mooi bruin van buiten en van binnen nog rood-rose. Bestrijkde vis tijdens het grillen steeds met de marinade.

Leg de tonijn op een plank en snijd het stuk in plakken van ongeveer 3/4 cm dik. Leg de plakken tonijn op de salade en sprenkel de bakolie erover.

Tip: Italianen serveren hier focaccia of ciabatta bij met een schaaltje met Bertolli Originale Extra Vergine olijfolie of Bertolli Robusto Extra Vergine olijfolie om het brood in te dopen.

Beoordeel het gegrilde tonijn met balsamicoazijn recept:

 (89 stemmen)

 
Tags: bertolli, italiaans, knoflook, groene sla, tonijn, grill, azijn, vis, hoofdgerecht, persoons

Bron: Bertolli

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


11 gegrilde tonijn met balsamicoazijn
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact