Citroengras-garnalensate

Recepten > Vis > Citroengras-garnalensate

Vis - Citroengras-garnalensate

citroengras-garnalensate

 

Aantal personen: 6
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 1/2 rode peper
- 2 eetlepels olie
- 1 limoen, het sap
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 stengels citroengras (sereh)
- 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
- 1/2 zak tijgergarnalen, rauwe gepelde (diepvries), ontdooid

Materialen
- barbecue
- eventueel grilltopper

Bereidingswijze:

Voorbereiden
Snijd de garnalen aan de rugzijde iets in, zodat het darmkanaal (de zwarte draad) vrij komt te liggen. Verwijder deze, spoel de garnalen schoon en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de serehstengels in de lengte in vieren. Prik met een satestokje gaatjes in de garnalen en rijg aan elke citroengrasspies ongeveer 6 garnalen. Meng in een kom het limoensap met de olie, vissaus, rode peper, koriander en knoflook en sprenkel dit over de garnalenspiesjes. Laat de spiesjes minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Bereiden
Gril de garnalenspiesjes op een goed ingevet rooster of grilltopper ca. 5 minuten, tot ze gaar zijn.

Beoordeel het citroengras-garnalensate recept:

 (6 stemmen)

 
Tags: oosters, barbecue, grillen, kerst, feestelijk, garnaal, garnalen, koriander, citroengras, vis, limoen, barbecue, bbq, vis, overige, 6 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


citroengras-garnalensate
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact