Gefrituurde gamba's met aardappelchips

Recepten > Vis > Gefrituurde gamba's met aardappelchips

Vis - Gefrituurde gamba's met aardappelchips

recepten vandaag gefrituurde gambas met aardappelchips

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 1 citroen, in partjes
- 2 eetlepels mayonaise
- chilipeper (molen 26 g)
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 flesjes zonnebloemolie (a 1 liter)
- 1 flesje tabasco red pepper sauce (57 ml)
- 2 grote aardappels (bv. pommes primeur, zak 1 kg)
- 12 grote zoutwater garnalen (zak 500 g, diepvries), ontdooid

Materialen
- frituurpan, keukenpapier, satéstokjes

Bereidingswijze:

Bereiden
Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 °C. Pel de garnalen, verwijder met een scherp mes het donker gekleurde darmkanaal dat aan de bovenkant zit en dep de garnalen droog met keukenpapier. Schil de aardappelen en snijd er in de lengte 12 grote, zo dun mogelijke plakken van. Dit kan bijvoorbeeld met een scherpe kaasschaaf. Steek een satéstokje door de onderkant van een aardappelplak, rijg er een garnaal aan en steek het satéstokje vervolgens door de bovenkant van de aardappelplak. Doe dit met alle 12 gamba's. Frituur de helft van de gamba's met aardappel in 2 tot 3 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en herhaal dit met de andere helft. Meng de mayonaise met de knoflook en breng op smaak met de tabasco. Bestrooi de gamba's en aardappelchips met zout en versgemalen chilipeper en geef er een schepje knoflookmayonaise bij. Serveer met de citroenpartjes.

Beoordeel het gefrituurde gamba's met aardappelchips recept:

 (9 stemmen)

 
Tags: spaans, hoofdgerecht, pittig, frituren, tapas, hapje, garnaal, garnalen, gambas, tabasco, chilipeper, vis, bijgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten vandaag gefrituurde gambas met aardappelchips
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact