Gestoofde zalm met courgettesalade

Recepten > Vis > Gestoofde zalm met courgettesalade

Vis - Gestoofde zalm met courgettesalade

11 gestoofde zalm met courgettesalade

 

Aantal personen: 2
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 1 citroen
- 250 g zalmfilet, in 2 gelijke stukken
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 bak aardappelpuree (koelvers, 550 g)
- 1 courgette
- 2 eetlepels olijfolie met basilicum (fles, 250 ml)
- 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt, vers of diepvries)
- 25 g hazelnoten grofgehakt

Bereidingswijze:

Bereiden
Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. Zalm bestrooien met zout, peper en wat citroenrasp en 2 el citroensap erover sprenkelen. Zalm in margarine en met deksel schuin op (hapjes)pan in 6-8 min. bijna gaar stoven. Aardappelpuree in magnetron verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Courgette in dunne plakken schaven of snijden. In slaschaal 2 el citroensap met basilicumolie, bieslook en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Courgetteplakken door dressing scheppen. Hazelnoten over puree strooien. Zalm serveren met puree en courgettesalade.

Beoordeel het gestoofde zalm met courgettesalade recept:

 (5 stemmen)

 
Tags: hollands, hoofdgerecht, snel, stoven, courgette, vis, zalm, salade, vis, bijgerecht, 2 persoons

Bron: AH Recepten AllerHande 02 2006

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


11 gestoofde zalm met courgettesalade
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact