Gegrilde tonijn met balsamico azijn

Recepten > Vis > Gegrilde tonijn met balsamico azijn

Vis - Gegrilde tonijn met balsamico azijn

11 gegrilde tonijn met balsamico azijn

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- zout & peper
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 4 x een handvol slablaadjes
- 1 knoflookteen - gesnipperd
- 4 eetlepels Bertolli olijfolie
- 4 stukken verse tonijn (4 x 100 g), van het lichtste deel van de vis en +/- 4 cm dikte

Bereidingswijze:

Verse tonijn is een schitterende vis. Geen wonder dat hij ook de steak van de zee genoemd wordt. Hij is lekker zowel rauw als gebakken. Dit is een basisrecept voor tonijn zodat je hem op zijn best smaakt.



Spoel de tonijn onder koud stromend water en verwijder eventueel het vel. Was en droog de sla.



Giet de Bertolli Extra Vergine olijfolie in een diep bord en meng de sla met wat zout, peper en de knoflook. Voeg er de vis bij.



Verhit een grillpan. Schroei de tonijn aan alle zijden dicht en besprenkel de tonijn met wat balsamico azijn. Neem van het vuur en laat de tonijn 2 minuten rusten.



Snij de tonijn in schijven van 1 cm en schik ze naast de sla. Giet het braadvocht over de tonijn.



Maak dit gerecht af door het te serveren met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.


Tip:


Als je mesclun sla vindt, niet twijfelen. Het zijn jonge en kleine blaadjes van allerlei slasoorten.


Beoordeel het gegrilde tonijn met balsamico azijn recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: bertolli, italiaans, tonijn, grill, balsamico azijn, knoflook, vis, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Bertolli

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


11 gegrilde tonijn met balsamico azijn
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact