Zalm met venkel

Recepten > Vis > Zalm met venkel

Vis - Zalm met venkel

11 zalm met venkel

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 3 venkelknollen
- 1 dl witte wijn
- zout & peper
- enkele twijgjes dille
- 3 eetlepels Bertolli olijfolie
- 4 stukken verse zalm van ongeveer 100 g

Bereidingswijze:

Dit gerecht gaat snel, is lekker en eigentijds. En wist je dat venkel ook wel Florentijnse venkel wordt genoemd? Prettige reis...



Verwijder de buitenste, hardere stukken van de venkel. Snij de dille fijn.



Bak de venkel eventjes in een pan in de Bertolli Extra Vergine olijfolie. Voeg er zout en peper aan toe en kook de venkel op een zacht vuur gaar.



Voeg er dan de zalm aan toe samen met de wijn en kook nu op een hoger vuur gedurende 3 tot 4 minuten, terwijl je de ingrediënten goed door elkaar roert.



Neem van het vuur en dien op met de dille.



Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.


Tip:


Samen met peterselie en dragon kan dille vrij goed worden ingevroren. Maar als je het vers kunt plukken, dan doe je dat natuurlijk beter.


Beoordeel het zalm met venkel recept:

 (35 stemmen)

 
Tags: bertolli, italiaans, zalm, venkel, venkelknollen, witte wijn, dille, zalmfilet, vis, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Bertolli

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


11 zalm met venkel
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact