Verse tonijn met oregano en kappertjes

Recepten > Vis > Verse tonijn met oregano en kappertjes

Vis - Verse tonijn met oregano en kappertjes

11 verse tonijn met oregano en kappertjes

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- zout & peper
- 1 eetlepel kappertjes
- 400 g tomaten uit blik
- 4 dikke stukken verse tonijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 3 eetlepels Bertolli olijfolie

Bereidingswijze:

Mediterrane eenvoud op zijn best. Slechts 2 basisingrediënten en wat kruiden volstaan voor dit feestelijke gerecht.



Verwarm de oven tot 190°C.



Giet de tomaten af, maar behoud het sap en snij de tomaten in schijfjes.



Leg de vis in een ovenschotel, kruid met zout en peper, bedek met de tomatenschijfjes en sap. Strooi er wat oregano en kappertjes over.



Giet er ook de Bertolli Extra Vergine olijfolie over en bak zo’n 20- 25 minuten in de oven.



Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.


Tip:


Je kunt ook 1/2 theelepel venkelzaadjes aan de schotel toevoegen. De lichte anijssmaak zal je aangenaam verrassen.


Beoordeel het verse tonijn met oregano en kappertjes recept:

 (6 stemmen)

 
Tags: bertolli, italiaans, tonijn, oregano, kappertjes, vis, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Bertolli

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


11 verse tonijn met oregano en kappertjes
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact