Vissalade met venkel, sinaasappel en spinazie

Recepten > Vis > Vissalade met venkel, sinaasappel en spinazie

Vis - Vissalade met venkel, sinaasappel en spinazie

11 vissalade met venkel, sinaasappel en spinazie

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 30 g walnoten
- 2 sinaasappels
- 100 g spinazie
- zout & peper
- 1 grote venkelknol
- 20 g rozijnen (sultana’s)
- 3 eetlepels Bertolli olijfolie
- 300 g tongfilet (alternatief: elke witte vis in kleinere filetvorm)

Bereidingswijze:

Het pocheren (van eieren, vis, zelfs vlees als kip) is vaak een geheimpje van de chef. En het is heel gezond bovendien!



Pocheer de vis twee minuten in gezouten water. Laat de vis afkoelen.



Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Verwijder ook eventuele pitten.



Snij de venkel in kleine stukje en meng ze samen met sinaasappel door de spinazieblaadjes.



Breng op smaak met olijfolie, wat zout en peper.



Voeg walnoten en rozijnen toe aan deze sla.



Meng en dien meteen op.



Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.


Tip:


Je kunt zelfs overschotjes van vis gebruiken voor dit recept! Aarzel ook niet om kruiden aan het kokende pocheerwater toe te voegen.


Beoordeel het vissalade met venkel, sinaasappel en spinazie recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: bertolli, walnoten, sinaasappel, spinazie, zout, peper, venkelknol, rozijn, tongfilet, vis, bijgerecht, 4 persoons

Bron: Bertolli

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


11 vissalade met venkel, sinaasappel en spinazie
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact