Caprese salade met ansjovis

Recepten > Vis > Caprese salade met ansjovis

Vis - Caprese salade met ansjovis

11 caprese salade met ansjovis

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- zout
- 300 g mozzarella
- klein knoflookteentje
- 1 flinke bos basilicum
- 6 ansjovisfilets in olie
- 400 g grote, rijpe tomaten
- 3 eetlepels Bertolli olijfolie

Bereidingswijze:

De klassieke Caprese salade krijgt hier een vleugje Niçoise. En dat maakt meer verschil dan je denkt.



Snij de mozzarella en tomaten in schijfjes en hak de basilicum fijn.



Wissel op een bord de schijfjes tomaat en mozzarella met elkaar af en zorg ervoor dat ze elkaar een beetje overlappen.



Halveer de ansjovisfilets (in de lengte) en schik ze bovenop de tomaten en mozzarella.



In een kommetje meng je de Extra Vergine olijfolie met de basilicum en gehakte knoflook en kruid je dit met een snuifje zout. Giet over de mozzarella en tomaten.



Dien dit gerecht op met brood en fruit.


Tip:


Je kunt bij deze Caprese salade ook wat raketsla (rucola) en/of zwarte olijven serveren.


Beoordeel het caprese salade met ansjovis recept:

 (5 stemmen)

 
Tags: bertolli, zout, mozzarella, knoflook, basilicum, ansjovisfilet, tomaat, vis, voorgerecht, 4 persoons

Bron: Bertolli

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


11 caprese salade met ansjovis
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact