Zalmtartaar met rucolaolie

Recepten > Vis > Zalmtartaar met rucolaolie

Vis - Zalmtartaar met rucolaolie

23 zalmtartaar met rucolaolie

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 1 citroen
- 200 ml olijfolie
- 200 ml crème fraîche
- 2 x 230 g zalmhaasjes
- 3 x 100 g gerookte zalm
- 1/2 bakje bieslook (a 25 g), fijngesneden
- 25 g rucolasla (zak 75 g), dikste stelen verwijderd

keukenmachine
open ringvorm (Ø ca. 8 cm)

Bereidingswijze:

Voorbereiden
Maal de rucola fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de machine draait, de olie in een dun straaltje erbij. Zet de rucolaolie minimaal 1 uur op kamertemperatuur weg. Snijd ondertussen de zalmhaasjes en de gerookte zalm in blokjes. Snijd van de citroen 8 dunne partjes en pers de rest van de vrucht uit. Meng de zalm met het citroensap, de crème fraîche en 3/4 van de bieslook. Dek de zalmtartaar af en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Bereiden
Breng de rucolaolie op smaak met zout. Zet de ringvorm op een bord en vul met 1/8 van de zalmtartaar; druk goed aan met de achterkant van een lepel. Verwijder de ringvorm en druppel de rucolaolie over de zalmtartaar. Leg er een partje citroen op en bestrooi met bieslook. Maak op deze manier alle borden op.

Beoordeel het zalmtartaar met rucolaolie recept:

 (57 stemmen)

 
Tags: wereldkeuken, feestelijk, kerst, vis, zalm, tartaar, rucolaolie, rucola, bieslook, zalmhaasje, vis, voorgerecht, 8 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


23 zalmtartaar met rucolaolie
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact