Gehaktballen Basisrecept

Recepten > Vlees > Gehaktballen basisrecept

Vlees - Gehaktballen Basisrecept

gehaktballen-bakken-basisrecept-recepten-vandaag

 

Aantal personen: 4 porties
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 1 ei
- 5 el melk
- zout, peper
- 400 g gehakt
- 1.5 el gehaktkruiden
- 2 grote witte (oude) boterhammen
- Croma voor bakken & braden - Vloeibaar

Bereidingswijze:

Snijd de korstjes van het brood. Snijd het brood in stukjes, meng ze met de melk en laat ze een beetje zacht worden. Prak het broodmengsel fijn.

Doe het gehakt in een kom. Meng het heel goed met het broodmengsel, het ei en de gehaktkruiden.

Draai van het gehakt (met natgemaakte handen) 4 of 8 ronde ballen zonder barstjes.

Steek het vuur aan, draai het laag, zet de koekenpan op het vuur en spuit (ca. 4 el) Croma voor bakken & braden – Vloeibaar in de pan. Laat de Croma smelten en lichtbruin kleuren. Zet het vuur hoog, blijf er even bij en leg - zodra de Croma mooi bruin wordt – de gehaktballen in de pan. Bak ze op een hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en braad de gehaktballen met het deksel half op de pan, in 15 -20 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de gehaktballen, kleine zijn eerder klaar dan grote). Keer ze geregeld.

Voeg als de gehaktballen gaar zijn een half kopje heet water toe en breng de jus aan de kook. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Leg ze op (warme) borden.

Variatietip:
- Gebruik gehakt naar keuze: half-om-half, runder-, kalfs-, lams- of kipgehakt.
- Voeg voor een nog lekkerdere jus een klontje Croma Smeltjus aan de pan met gare gehaktballen toe. Wacht tot het is gesmolten en voeg dan een kopje heet water toe.

Beoordeel het gehaktballen basisrecept recept:

 (7 stemmen)

 
Tags: gehakt, gehaktkruiden, croma, basisrecept, vlees, bijgerecht, 4 porties persoons

Bron: Croma

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


gehaktballen-bakken-basisrecept-recepten-vandaag
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact